Inloggen


Winkelmandje: leeg
Winkelmandje Afrekenen

Voor al uwSiliconenBakvormen
en meer...

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief?
Vul dan hier uw naam en e-mail in:
Home

Recept Walnotentaart

Benodigdheden:

  • 300 gram fijngehakte walnoten
  • 250 gram poedersuiker
  • 2 goudreinetten
  • 6 eieren
  • 100 gram bloem
  • bakvorm van Ø 26 cm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 210 graden. Meng de walnoten met 50 gram poedersuiker. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en rasp het vruchtvlees fijn. Scheid de eieren en klop de dooiers met de rest van de poedersuiker tot een dikke crème. Meng hier de gezeefde bloem, de noten en de geraspte appels door. Klop in een schone, koele kom de eiwitten stijf. Schep het eiwitschuim in porties luchtig door het appelnotenmengsel. Spuit een siliconen bakvorm licht in met boterspray en schep het deeg hierin. Bak de taart in zo'n 40 minuten lichtbruin. Let op dat de taart aan het einde van de baktijd niet te donker wordt. Dan afdekken met bakpapier. Zet de oven uit en laat de taart nog 10 minuten nagaren. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Verwijder voorzichtig de siliconen bakvorm. Versier de taart met halve walnoten en snijd hem in punten. Als de taart een dag van tevoren gebakken wordt, trekt de smaak van de noten goed door de taart. Lekker met een dot slagroom!

Bron: Landleven

Foto: Bakvormenmagazijn.nl


Hoornbloem 23
7443 TE Nijverdal
info@bakvormenmagazijn.nl
Bakvormen Magazijn.nl
Realisatie webshop: Moddit